Vormsel

Elk voorjaar wordt -bij voldoende aanmeldingen- een gezamenlijke Vormsel­viering gehouden voor Haastrecht en Schoon­hoven.

Sacrament

Het tweede van de zeven sacramenten is het Vormsel. De materie van het sacrament is de Olie, het Chrisma, dat bestaat uit Olie, dat de reinheid van het geweten voorstelt en uit balsem, die de geur van de goede, betrouwbare naam met zich draagt. De olie wordt door de bisschop gewijd tijdens de zogenaamde Chrismamis, de H. Mis die in het bisdom gevierd wordt op woensdag in de Goede Week aan de voor­avond van Witte Donderdag, wanneer de Kerk de instelling van het Priesterschap viert.