Uitvaart

De uitvaart wordt meestal via de begrafenisonderneming gere­geld. De dag en het tijdstip kunnen alleen vastgelegd worden na overleg met de pastoor.

Op de avond voorafgaand aan de uitvaartplechtigheid kan in de paro­chiekerk een avondwake worden gehouden; deze wordt ver­zorgd door enkele leden van de avond­wake­groep.

Zowel in Haastrecht als in Schoon­hoven ligt het kerkhof achter de kerk.

Het is gebruikelijk dat er bij een uitvaart een door het kerk­bestuur vastge­stelde vergoeding wordt gege­ven.

Haastrecht

Voor een begrafenis op het kerkhof van Haastrecht kunt u contact opnemen met:

Mw. M. Stouthart
(0182) 38 24 55 of (0182) 35 73 74
info@barnabas­parochie.nl

De pastorie van Haastrecht is deels verhuurd aan uitvaartonderneming Brouwer de Koning. Deze onderneming heeft een rouwkamer in de pastorie. Ook de grote zaal van de pastorie kan gebruikt worden voor condoleance, vergaderingen en bijeenkomsten; informatie hierover kunt u verkrijgen bij de uitvaartonderneming, tel.0182 – 501230 of info@brouwerdekoning.nl

Schoon­hoven

Voor een begrafenis op het kerkhof van Schoon­hoven kunt u contact opnemen met:

Dhr. G. Postma
g.postma.shv@casema.nl

Tegenover de kerk ligt ‘De Overkant’. Deze locatie is geschikt voor condoleance en koffietafel na de uitvaart. Informatie hierover kunt u verkrijgen via Mw. M. Stouthart, (0182) 38 24 55 / (0182) 35 73 74, info@barnabas­parochie.nl

Rouwkamer

In de Bartholomeus­kerk van Schoon­hoven kerkgebouw bevindt zich een klein mortuarium. De ruimte onder de toren is daarvoor opgeknapt. Men kan daar gebruik van maken, als bijv. de overledene niet thuis kan blij­ven. Men kan een sleutel krijgen van de zijdeur van de toren, zodat men elk gewenst moment zelfstandig bij de dierba­re overledene kan zijn. Ook kan de overledene, als men dat wenst, bijv. de laatste avond vanaf het moment van de avondwake tot de dag van de uitvaart in de kerk blijven.

In Haastrecht kan de overledene, als men dat wenst, bijvoorbeeld de laatste avond vanaf het moment van de avondwake tot de dag van de uitvaart, in de kerk blijven.