Eerste Heilige Communie

De kinderen, die de leeftijd van ongeveer 8 jaar hebben kunnen zich gaan voorbe­reiden op het ontvangen van de eerste Communie. De kinderen komen een aantal middagen bij elkaar. Ook zijn er enkele ouder­avonden. Bij voldoende aanmelding start de voor­bereiding in januari en vindt de viering plaats in april, mei of juni. Men kan zijn of haar kind altijd aanmelden.

Betekenis van de Eucharistie

Op de avond voor Hij stierf aan het Kruis, deelde de Heer Jezus zijn Laatste Avondmaal met zijn leerlingen. Tijdens deze maaltijd stelde onze Verlosser het sacrament van zijn Lichaam en Bloed in. Hij deed dit om het offer van het Kruis door de eeuwen heen te laten voortduren en zijn Bruid, de Kerk, een gedachtenis aan zijn dood en verrijzenis toe te vertrouwen. Zoals het Evangelie van Matteüs ons vertelt:

“Onder de maaltijd nam Jezus brood, sprak de zegen uit, brak het en gaf het aan zijn leerlingen met de woorden: ‘Neemt, eet,: dit is mijn Lichaam.’

Daarna nam Hij de beker, en na het spreken van het dankgebed reikte Hij hun die toe met de woorden: ‘Drinkt allen hieruit. Want dit is mijn Bloed van het Verbond, dat voor velen vergoten wordt tot vergeving van hun zonden.’”