Begraafplaatsen

Grieve not for me, my Children dear - I am not dead, but sleeping here - I was not yours, but Christs alone - He loved me best, and took me home (grafsteen Ierland)

In onze taal heet het ‘kerkhof’, en je denkt daarbij aan een hof of tuin bij de kerk. De duitstalige landen spreken van ‘Friedhof’ wat doet denken aan de wens dat hij of zij ‘moge rusten in vrede’. Onze parochiekerkhoven combineren beide betekenissen: we proberen een hof of tuin bij de kerk te creëren die door goed onderhoud en beheer vrede uitstraalt, waar de overledenen kunnen rusten in vrede en waar ook de nabestaanden bij hun bezoeken iets van die vrede kunnen ervaren of zonodig terugvinden.

Achter de kerk

Zowel in Haastrecht als Schoon­hoven liggen de begraaf­plaatsen achter de kerk een mooie rust­plaats bij de parochiekerk.

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.